Lördagen den 7 juni öppnas portarna till Vänerns dag

Lördagen 7 juni klockan 10 – 17 fylls Värmlandskajen i Karlstad av aktiviteter både på land och i vatten. Länsstyrelsen Värmland anordnar ”Vänerns dag” för att öka intresset och kunskapen om Vänern och alla dess användningsområden. På plats kommer utställare, alla med någon koppling till Vänern att visa upp sina verksamheter.

Under dagen kommer du bland annat att få möjlighet att paddla kajak, se på sjöräddningens uppvisning, smaka på närproducerad mat, möjlighet att se när Fortum sätter ut 3000 gullspångsöringar ( Smolt), åka ribbåt, samt mycket mer.

För barnen finns en mängd olika aktiviteter. Varför inte lära sig knyta knopar, lära sig att meta eller att steka kolbullar på traditionellt vis?

I den gamla hamnkaptensbostaden får du möjlighet att ta del av sjöfartens historia och lyssna på intressanta föreläsare om hur de arbetar med, på eller runt Vänern.

Från scenen kommer det bland annat spelas livemusik från Turbotits, generaldirektör Björn Risinger från Havs- och vattenmyndigheten håller tal, det blir magishow, prisutdelningar med mera.

Konferencierer under dagen är Björn StarrinJohan Östling och Malte Hallquist som tillsammans med musiker och underhållare kommer att bjuda på underhållning för stora och små.

Vänernsdag invigs av landshövding Kenneth Johansson.

Se program med mera på www.vanernsdag.se