Studieresa till USA

Inom ramen för Interregprojektet “Vänerlaxens fria gång” åker jag + några andra svenskar och norrmän i morgon tisdag till USA för att under en vecka utbyta erfarenheter med amerikanska fiskbiologer. Det stora syftet med resan är att vi ska få ökad kunskap och inspiration kring hur lösa problemen med att få fisk förbi kraftverken, såväl under sin uppströms- som nedströmsvandring. För säga vad man vill om amerikaner, de satsar stora resurser på detta och efter att ha sett lite av deras verksamhet kring fiskpassage under en tidigare resa kan man konstatera att vi har en del att lära…

Vi kommer att landa i Portland på USA:s västkust, sakta röra oss norrut mot Seattle och under resans gång besöka en mängd laxälvar och anläggningar för både passage, fångst och transport. Jag ska försöka att lägga upp bilder och text här på bloggen med jämna mellanrum för att visa vad vi ser och gör.

See you on the blogg :)!

 

1 comment for “Studieresa till USA

  1. Matilda
    september 5, 2012 at 12:44

    Ok – jag väntar på helspänn!

Comments are closed.