Fångstsiffror Forshaga

I pdf-dokumentet till höger finns uppdaterade fångst- och transportsiffror från Forshagafällan. Under första halvan av september var det ett gynnsamt flöde och fiskarna har tickat in i en jämn ström. Den sista veckan har dock uppsteget minskat trots relativt bra flöde och den fisk som fångats har framförallt gått till kommande avelsarbete samt en del G-öring som lyfts över Forshagadammen.

/Pär

 

 

 

3 comments for “Fångstsiffror Forshaga

 1. Lars Emilson
  september 25, 2012 at 14:10

  Ser att det lyfts upp mycket till Deje i vanlig ordning, kanske börjar det öppna för att sätta klarälvslax norr om Deje nästa år.

 2. september 27, 2012 at 10:14

  Jo det har blivit några stycken under säsongen, framförallt G-öring. Vi från LST hade ju en tanke om att Fortum vid mkt höga fångster i fällan skulle flytta upp fisk även uppströms Deje men av olika anledningar blev det inte så i år. Det blir isåfall frågan om enbart odlad K-lax eftersom vild K-lax & K-öring ska upp till de huvudsakliga lekområdena. G-öring är uteslutet pga risken att få oönskad lek på sträckan Deje – Munkfors.

  /Pär

 3. Lars Emilson
  oktober 1, 2012 at 09:43

  Vi får ha målsättningen att lösa detta till nästa år, finns nog möjlighet till att komma ner till älven i endera Edeby eller Olsäter för att sätta ut.

Comments are closed.