Intrimning i Forshaga!

Igår onsdag och idag har intrimningen och justering av Fortums nya fisktrappa med tillhörande räknare och kamera i Forshaga för uppstigande lax och öring fortsatt. Vi, dvs Stefan och Pär (lst), Hasse och Peter (Fortum), har provat lite nya ideer och det man kan säga är att allt fungerar bättre och bättre. Men eftersom varje älv och anläggning har sina givna förutsättningar krävs lite ytterligare justering innan det fungerar precis som det är tänkt. Bland annat är det viktigt att få rätt flöde genom kamerahuset för att fisken ska simma igenom effektivt. Även flödet ut genom intagsboxen måste justeras ytterligare för att fisk så enkelt som möjligt ska kunna hoppa in och simma vidare in i anläggningen. Men, grejorna fungerar, det som krävs nu är att Fortum fortsätter att trimma in dem för optimal funktion. Trägen vinner:)!

20120705-224157.jpg

Intagsboxen- “false fall”- högst upp i trappan.

20120705-224240.jpg
K-öring på väg genom kamerahuset